Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie trójkąty z serem feta, tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ser feta 50 gram
kukurydza w puszce 1 szt
Szczypiorek cienki
tuńczyk w sosie własnym 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie trójkąty z serem feta, tuńczykiem

Ciasto francuskie pokroić na trójkąty. Przygotować nadzienie: ser feta wymieszać z tuńczykiem, dodać kukurydzę oraz szczypior. Zrobić gładką masę..Potem układać na papierze do pieczenia trójkąty i w nadziewać masą, robiąc lekkie wgłębienie w cieście, Piec około 15-20 minut, aż do zapieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak