Sposób przygotowania

! obrane i umyte jabłko zcieramy na tarce na grubych oczkach.Mieszamy z łyżeczką przyprawy do szarlotki i szczyptą cynamonu.Pozostałe jabłka obcinamy na płasko od strony ogonka ,drążymy i faszerujemy powstała masą.Na górę nakłaamy konfiturę.Jabłka smarujemy masełkiem i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach.Po tym czasie wierzch polewamy odrobinką wody i przez 5 minut pieczemy jabłka w temperaturze 200 stopni.Cudownie smakują i bitą śmietaną.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    to kiedy mogę się wprosić na taki deserek?:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Najlepsze są te jabłka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !