Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką i świeżym rozmarynem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 100 gram
rozmaryn
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką i świeżym rozmarynem

Schab umyć, rozciąć kieszonkę w środku i ponadziewać śliwkami suszonymi. Natrzeć dokładnie solą i pieprzem czarnym. Przygotować marynatę z 3 łyżek oleju, majeranku, tymianku, rozmarynu (świeży rozmaryn), papryki słodkiej. Następnie polać marynatą schab i włożyć do lodówki na 24 godziny, potem włożyć do rękawa, piec w 180 stopniach przez około 50-60 minut. Można podawać na ciepło z sosem lub na zimno jako wędlinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.05.2011 18:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak