Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmżana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1/2 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmżana

Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 5 minut.
Po ugotowaniu odcedzić wodę, i wsypać pokrojoną na drobno cebulę.
Tłuszcz rozpuścić w rondelku dodać mąkę i lekko zrumienić, podlewać wodą do konsystencji budyniu i ponownie zagotować.
Przełożyć do kapusty i doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 01.04.2011 07:04
też lubię
jasiek 30.03.2011 19:02
lubię
Smakosz6 19.10.2010 12:03
mniam
buksiak12 02.09.2010 09:50
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:11
super
Emilia22 02.09.2010 08:44
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak