Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos majonezowo-winny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
oliwa 3/4 szklanki
musztarda 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól
cukier
pieprz
sok z cytryny
szczypiorek usiekany 2 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: sos majonezowo-winny

Ugotowane na twardo żółtko przecieramy przez sito dodajemy roztarty z solą czosnek i musztardę ucieramy dodając po trochu oliwy.Gdy sos już będzie gęsty ubijając go nadal dolewamy wino,przyprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem i sokiem z cytryny.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy do ryb na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 03.07.2012 20:59
super sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak