Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z jogurtu i musu jabłkowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szkl.
mus jabłkowy 1 słoik
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier do smaku
aromat cytrynowy 15 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: krem z jogurtu i musu jabłkowego

Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w 2 łyżkach gorącej i zagotować. Jogurt i mus przełożyć do miski, zmiksować, osłodzić do smaku i dodać aromat cytrynowy. Wymieszać z przestudzoną żelatyną, rozłozyć do salaterek, chłodzić w lodówce około 2 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 02.03.2011 17:04
nie kisiel tylko krem, kisiel jest przezroczysty, żelatyna daje gęściejszą konsystencję
pacpaw 02.03.2011 15:55
i co to wyjdzie? taki kisiel?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak