Sposób przygotowania

Grzyby wkładamy do garnka i zalewamy je wrzątkiem.
Moczymy je aż staną się miękkie. Można je także chwilę pogotować.

Kapustę gotujemy w osobnym garnku aż do miękkości.
Po tym czasie kapustę odsączamy, a grzybki kroimy w cienkie paseczki.
Cebulę należy pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na maśle (1 łyżka).
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodajemy także odrobinę wywaru z grzybów - wtedy kapusta ma lepszy smak.

Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę i dodajemy do kapusty. Ponownie przesmażamy.
Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !