Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa mielonka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa mielonka 25 dag
jajko 2 szt
mąka 1 szkl.
mleko 1 szkl.
sól, pieprz do smaku
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa mielonka w cieście

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plastry. Z żółtek, mąki i mleka zrobić ciasto, musi być gęściejsze niż na naleśniki. Białka posolić i ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem, doprawić pieprzem. Plastry maczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak