Sposób przygotowania

Matiasy odsączamy z zalewy - oliwy, kroimy w paseczki lub kostkę. Papryke i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, warzywa przesmażyc przez 2 minuty na oleju, dodać sos Łowicz, drobno pokrojoną chilli, seler naciowy, pieprz do smaku. Smażyc razem przez kolejne 3 minuty. Sos powinien być gęsty. Odstawić do ostygnięcia. Ogórki konserwowe pokroić w kostke i razem ze śledziami wymieszać z sosem. Dodać natkę pietruszki. Wymieszac. Odstawić na 1 ha żeby śledzie przeszły smakiem. Na suchej patelni lub w tosterze zrobić z chleba tostowego tosty, pokroic na 4 części - grzanki Na talerz dać porcje liści rukoli na to porcje śledzia w sosie i oblożyć grzankami. Udekorować plasterkami cytryny lub gałązkami koperku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    To musi byc pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam ryby, a zwłaszcza takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !