Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zielone szparagi 1 pęczek
masło 3 łyżki
gęsta śmietana 3/4 szklanki
Starta skórka cytrynowa 2 łyżki
sok z cytryny 1/4 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie cytrynowym

Szparagi dokładnie umyć, obrać, usunąć zdrewniałe końcówki. Związać w pęczek, wstawić do głębokiego garnka do gotującej się wody, dodając szczyptę soli. Gotować ok. 10 minut pod przykryciem. Do rondla włożyć masło i wlać śmietanę. Podgrzać, a gdy masło się stopi, dodać skórkę i sok z cytryny, posolić. Zamieszać i jeszcze chwilę podgrzewać sos na małym ogniu. Polać szparagi sosem i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.12.2011 10:32
smaczne
RenataZ-et 07.06.2011 00:38
ale muszą być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak