Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z francuskiego ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mięso gotowane 1/2 kg
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z francuskiego ciasta

Posiekaną cebulę zeszklić na smalcu, dodać ugotowane mięso i podsmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso i bułkę przemleć w maszynce, dodać 1 jajko, sól, pieprz, dokładnie wyrobić. Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku 10 cm. Nakładać farsz, składać po przekątnej, brzegi posmarować jajkiem, zlepić. Piec w temp 190 stopni około 20 minut, Po 10 minutach posmarować paszteciki jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 10.10.2013 15:29
mniam pycha
IlonaAlbertos 06.10.2012 13:23
Pyszne, też czasami przygotowuję podobne. Każdemu smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak