Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę zeszklić na smalcu, dodać ugotowane mięso i podsmażyć. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso i bułkę przemleć w maszynce, dodać 1 jajko, sól, pieprz, dokładnie wyrobić. Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku 10 cm. Nakładać farsz, składać po przekątnej, brzegi posmarować jajkiem, zlepić. Piec w temp 190 stopni około 20 minut, Po 10 minutach posmarować paszteciki jajkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne, też czasami przygotowuję podobne. Każdemu smakują.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !