Sposób przygotowania

Karpia sprawić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Grzbiet ryby ponacinać, w nacięcia włożyć po plasterku cytryny. Oliwę wymieszać z bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Połowę oliwy wlać do naczynia żaroodpornego, położyć karpia, po wierzchu posmarować pozostałą oliwą. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam świeże rybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi wspaniale smakować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !