Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
cytryna 2 szt
oliwa 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony z cytryną

Karpia sprawić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Grzbiet ryby ponacinać, w nacięcia włożyć po plasterku cytryny. Oliwę wymieszać z bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Połowę oliwy wlać do naczynia żaroodpornego, położyć karpia, po wierzchu posmarować pozostałą oliwą. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.03.2013 17:47
Musi wspaniale smakować.
olkaaa 04.12.2012 09:41
bardzo fajny
Monika193
Monika193 09.11.2011 23:24
uwielbiam świeże rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak