Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane roladki z halibuta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
seler naciowy 1 łodyga
papryka czerwona 1 szt.
bagietka 1 szt.
olej 1 łyżka
wywar warzywny 100 ml
filety z halibuta 800 gram
szpinak świeży 2 garści
cytryna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane roladki z halibuta

Obierz cebulę, pokrój w cienkie półtalarki. Paprykę pokrój w paseczki. Łodygę selera naciowego pokrój w cienkie plasterki. Rozgrzej olej na patelni, podsmaż wszystkie warzywa. Bagietkę pokrój w drobną kostkę. Wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko zrumień w piekarniku. Grzanki przesyp do misy, zalej połową wywaru. Dodaj podsmażone warzywa, wszystko wymieszaj. Na plastry halibuta nałóż mieszankę warzywną, zroluj i zepnij wykałaczkami. Dno brytfanny wyłóż liśćmi szpinaku, zalej pozostałym wywarem. Włóż roladki. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. zapiekaj ok. 20 minut. Przed podaniem skrop roladki sokiem wyciśniętym z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak