Sposób przygotowania

Obierz cebulę, pokrój w cienkie półtalarki. Paprykę pokrój w paseczki. Łodygę selera naciowego pokrój w cienkie plasterki. Rozgrzej olej na patelni, podsmaż wszystkie warzywa. Bagietkę pokrój w drobną kostkę. Wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko zrumień w piekarniku. Grzanki przesyp do misy, zalej połową wywaru. Dodaj podsmażone warzywa, wszystko wymieszaj. Na plastry halibuta nałóż mieszankę warzywną, zroluj i zepnij wykałaczkami. Dno brytfanny wyłóż liśćmi szpinaku, zalej pozostałym wywarem. Włóż roladki. Brytfankę przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. zapiekaj ok. 20 minut. Przed podaniem skrop roladki sokiem wyciśniętym z cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !