Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 2 zt pałki bądź skrzydełka
marchew do smaku
seler do smaku
pietruszka do smaku
pietruszka zielona do posypania
cebula 1 szt
por do smaku
sól, pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z indyka

Skrzydełka/bądź pałki umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i zagotować ją, następnie włożyć mięso i gotować na małym ogniu,co jakiś czas zbierając szumy. Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa i pokroić na mniejsze części (wg uznania).Po około 40/50 minutach gotowania skrzydełek dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i przyprawą w płynie). Przed podaniem posypać pokrojoną pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 01.03.2011 20:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak