Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przystawka śledziowa z anchois i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 30 dag
jajko 4 szt.
przyprawa do śledzi
ocet winny 2 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
koperek 1 gałązka
gęsta śmietana 100 ml
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka śledziowa z anchois i jajkiem

Śledzie mocz przez 3-4 godziny kilkakrotnie zmieniając wodę. Wymoczone śledzie osusz i pokrój w cienkie paski. Anchois osącz. Zalewę wymieszaj z octem i przyprawą do śledzi. W miseczce połącz śledzie z anchois oraz przygotowanym sosem. Przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin. Jajka ugotuj na twardo. Gdy już wystygną, pokrój w plasterki i ułóż na półmisku. Obłóż je śledziami i anchois. posyp posiekanym szczypiorkiem. Przystawkę udekoruj koperkiem oraz kleksami śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak