Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w wodzie, dobrze wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Zrobić dołek, wlać drożdże, wsypać ziarna i płatki.
Wlać wodę i mikserem z hakiem chlebowym wymieszać wszystko na jednolitą masę. Ciasto przykryć i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie, przełożyć ciasto do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem, wierzch posypać słonecznikiem. Ciasto odstawić ponownie na godzinę do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Przed włozeniem chleb posmarować wodą. Chleb włożyć do peikarnika i piec przez około 40 minut aż do zrumienienia. Po upieczeniu wyjąć z foremki i odstawić do ostygnięcia.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha chlebuś
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    i to jest chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !