Sposób przygotowania

Karczek umyć i osuszyc. Czosnek rozgniesć, wymieszac z solą i pieprzem oraz majerankiem. Natrzec karczek mieszaniną i odstawic na 1h. Następie ponacinac karczek tak by utworzyły sie kieszenie (tzn nacięte kieszenie ale tylko do połowy mięsa tak by boki pozostałe całe). W każdą taka kieszeń włożyc po kilka liści szpinaku i plaster sera. Posypać papryką i wierzch posmarować musztardą francuską.
Piekarnik rozgrzać do 180st. Mięso włozyć na naczynia żarodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika na 45 minut. W trakcie polać wytworzonym sosem. Następnei na 10 minut odkryc i dorumienić wierzch. Jeśli macie większy kawałek wiadomo że trzeba wydłużyc czas pieczenia.
Mięso można spokojnie podać z ryzem lub ziemniakami, bo w trakcie pieczenia wytworzył sie pyszny sos i grzechem byłoby go nie wykorzystać.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wygląda znakomicie i jestem ciekawa jak smakuje:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !