Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
olej 2 łyżki
masło 10 dkg
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy Eli bez pieczenia

Wątróbkę umyć,odsączyć i oczyścić z błon i tłuszczu.Cebulę i czosnek pokroić.Na patelni rozgrzać olej,dodać ziele angielskie,liście laurowe,wątróbkę i usmażyć z jednej strony.Watróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Wyjąć z wątróbki ziele angielskie,liście laurowe i przestudzoną wątróbkę z cebulą i czosnkiem zmielić w maszynce z bardzo drobnym sitkiem.Do zmielonej letniej wątróbki dodać masło pokrojone na kawałki,doprawić solą i pieprzem do smaku.Pasztet dokładnie wymieszać,przełożyć do pojemnika i schłodzić w lodówce.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:13
swojski najlepszy
UrszulaS 30.09.2016 22:02
Będę robić, uwielbiam pasztety ;)
smakowita 08.06.2011 11:32
Uwielbiam takie pasztety
artur7 24.04.2011 19:27
smaczne
accee 13.04.2011 22:43
Najs
Katarzyna/kate1980 18.03.2011 23:02
napewno wypróbuję przepis
rosik93 13.03.2011 23:51
Ciekawe
ziutula
ziutula 12.03.2011 00:55
smacznego.........
alaaa 04.03.2011 11:22
bardzo ciekawy przepis
aginaa 01.03.2011 09:47
mmmm pyszne
ben-ka 01.03.2011 09:39
Ciekawy ten Twój przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak