Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć,odsączyć i oczyścić z błon i tłuszczu.Cebulę i czosnek pokroić.Na patelni rozgrzać olej,dodać ziele angielskie,liście laurowe,wątróbkę i usmażyć z jednej strony.Watróbkę odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć,aż cebula się lekko zrumieni.Wyjąć z wątróbki ziele angielskie,liście laurowe i przestudzoną wątróbkę z cebulą i czosnkiem zmielić w maszynce z bardzo drobnym sitkiem.Do zmielonej letniej wątróbki dodać masło pokrojone na kawałki,doprawić solą i pieprzem do smaku.Pasztet dokładnie wymieszać,przełożyć do pojemnika i schłodzić w lodówce.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy ten Twój przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmmm pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego.........
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    napewno wypróbuję przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Uwielbiam takie pasztety
  • 0
    b612_20160802_182500
    Opublikowano

    UrszulaS

    Będę robić, uwielbiam pasztety ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !