Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych ziemniaków dodać żółtko, utartą na tarce cebulę, przemielony ser, mąkę, koperek i ubitą pianę z białka. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Szybko zagnieść ciasto. Formować owalne placuszki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam krokiety wszelakie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    na pewno pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nie robiłam, ale będę musiała wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !