Sposób przygotowania

Mrozoną fasolkę ugotować na pół twardo w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć. Świeżą wystarczy umyć i osuszyć. Na suchej patelni uprażyc orzeszki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzac olej arachidowy, dodać olej sezamowy, posiekany czosnek, pokrojone w plasterki szalotki i fasolkę. Podsmażyć, mieszając 2-3minuty. Wlać sos sojowy i wodę, smażyc 2 minuty. Dodac ziarna sezamu, kiełki, orzeszki ziemne, wymieszać. Po minucie danie gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Cóż za oryginalny sposób przyrządzenia fasolki szparagowej! Świetnie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !