Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi czyli buncis kecap

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 300 gr
sos sojowy 1 łyżka
olej arachidowy 1 łyzka
olej sezamowy 1 łyzka
woda 2 łyzki
sezam 1 łyzeczka
kiełki fasoli mung 1 szklanka
orzeszki ziemne 1/3 szklanki
ząbek czosnku 1 sztuka
szalotka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi czyli buncis kecap

Mrozoną fasolkę ugotować na pół twardo w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć. Świeżą wystarczy umyć i osuszyć. Na suchej patelni uprażyc orzeszki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzac olej arachidowy, dodać olej sezamowy, posiekany czosnek, pokrojone w plasterki szalotki i fasolkę. Podsmażyć, mieszając 2-3minuty. Wlać sos sojowy i wodę, smażyc 2 minuty. Dodac ziarna sezamu, kiełki, orzeszki ziemne, wymieszać. Po minucie danie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.12.2011 20:48
fajna
bami 17.03.2011 18:03
Cóż za oryginalny sposób przyrządzenia fasolki szparagowej! Świetnie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak