Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 3 szt
olej 4 łyżki
piwo jasne 3/4 szkl
pieczarki 35 dkg
mąka do panierki
olej do smażenia w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście

Żółtka wymieszać z piwem,dodać tyle mąki,aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego,delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek,dodać 4 łyżki oleju i wymieszać.Pieczarki obrać ,oprószyć solą i pieprzem,maczać w cieście piwnym i obtaczać w mące,kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 28.11.2011 18:53
Moje smaki
kate.500 11.06.2011 09:51
pyszne...
MAR3STA 02.03.2011 17:14
pyszne, podobnie robię moje żubrówki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak