Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka kurczaka - ayam goreng

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1/2 kg
mąka kukurydziana 1 szklanka
chili Prymat 1 łyzeczka
kumin 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej 2 łyzki
kolendra Prymat mielona 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka kurczaka - ayam goreng

Udka umyć, oprószyc solą i pieprzem, odstawic na 1h. Piekarnik rozgrzać do 200st. Teflonową forme lub blaszke lekko przetrzeć olejem. W misce wymieszac mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendre, chilli. Kazdy kawałek mięsa obtoczyc dokładnie w mieszance i ułożyc na blaszce do pieczenia. Skropic olejem i piec ok 30-40 minut w zaleznosci od tego jak duze mamy kawałki mięsa czy to sa same pałki czy udka. Gotowe powinny być złote i chrupiace

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 05.07.2011 12:57
pychotki
pawel6 01.03.2011 11:42
Przepis warty wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak