Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry i rozbić trochę młotkiem, po czym z obu stron posmarować cienko musztardą i odstawić na ok 2 godziny. Marchewkę pokroić w słupki i włożyć na dno naczynia do duszenia. cebulę i pieczarki pokroić .. Mięso przyrumienić na średnim ogniu z obu stron, ułożyć na marchewce. na ten sam tłuszcz wrzucić pieczarki cebulkę i czosnek, również przyrumienić i przykryć mięso, na patelnię wlać trochę wody i przepłukać, wlać do duszenia. Dodać pokrojony seler i natkę pietruszki i dusić ok 20 min na wolnym ogniu do miękkości marchewki.Pod koniec jedną łyżeczke musztardy wymieszać z niewielką ilością wody i mąką .
Zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypamymi koperkiem i mizerią.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wygląda bardzo smacznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    uwielbiam połączenia z musztarda
  • 0
    original
    Opublikowano

    noninka77

    fajny przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !