Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus morelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone morele 30-40 dag
sok winogronowy 1 szklanka
cukier
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
bita śmietana
jabłka 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mus morelowy

morele zalac gorąca woda odstawic by napęczniały,jabłka pokroic na cząstki morele osaczyc,przełożyc do rondla wlac małą ilośc wody dodac jabłka dusic aż owoce zaczną się rozpadac żelatynę zalac 4-5 łyżkami zimnej wody kiedy napęcznieje podgrzewac do rozpuszczenia.Przestudzone owoce zmiksowac z sokiem winogronowymmożna dosłodzic cukrem wymieszac z żelatyną wyłożyc nus do okrągłej formy i wstawic do lodówki Po zgestnieniu wyjąc z formy i udekorowac bitą śmietaną i szuszonymi morelami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.03.2011 22:02
a ja zastanawiałam się co zrobić z morelami, teraz już wiem;)
Zoso 07.03.2011 21:14
coś dla mojej mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak