Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
słonina 15 dkg
cebula 3 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
piwo 1 szkl
cytryna
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy na parze

Mięso pokroić na plastry grubości 1cm,rozbić tłuczkiem,posypać solą i pieprzem,cebulę obrać ,pokroić na plastry i poddusić na maśle.Na plasterkach słoniny układać mięso na przemian z cebulą i plasterkami cytryny bez pestek.Mięso oprószyć mąką i zalać piwem,szczelnie przykryć i dusić godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak