Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Czosnek rozetrzeć z solą, bazylię drobno posiekać, dodać do jogurtu, zmiksować. Ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, zalać jogurtem, oprószyć pieprzem i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 30 minut w temp 180 stopni. Podawać posypane szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ekstra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    przepyszne, uwielbiam!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne,bardzo by mi smakowały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    danie zdecydowanie w moich smakach :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    prosto i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !