Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z rozmarynem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 szt
czosnek 4 ząbki
oliwa 2 łyżki
rozmaryn siekany 1 łyżeczka
papryka mielona 1/2 łyżeczki
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z rozmarynem

Udka z kurczaka umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem i rozmarynem, oprószyć pieprzem, przyprawą kucharek i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie mięso ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, oprószyć papryką i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godz w temp 180 stopni. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.12.2012 00:07
Bardzo aromatyczny.
Iwona51
Iwona51 09.02.2012 22:16
pycha
Seba 26.12.2011 00:44
smaczne
angelika14 08.12.2011 19:18
Fajny pomysł na szybki obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak