Sposób przygotowania

Umyte udka z kurczaka natrzeć ziołami, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego piekarnika i delikatnie zrumienić. Z jednego granatu wycisnąć sok, wymieszać z winem, wlać do mięsa, dusić około 15 minut, podlewając od czasu do czasu sosem z pieczenia. Pod koniec dodać gruszki oczyszczone z gniazd nasiennych, pokrojone na połówki. Drugi granat przekroić, czerwone nasionka miąższu ułożyć na gruszkach, polać sosem, posypać otartą skórką pomarańczową i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne są takie udka, robię podobnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne udka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne udka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !