Sposób przygotowania

Boczek pokroić w drobną kostkę, włożyć na patelnię, dodać posiekaną cebulę i usmażyć. Pieczarki pokroić dodać do cebuli z boczkiem i dusić do odparowania wody. Następnie wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Ziemniaki obrać, specjalną łyżeczką wydrążyć miąższ, napełnić farszem, ułożyć ciasno w rondlu, zalać bulionem. Gotować pod przykryciem około 30 minut. Pod koniec gotowania wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    faszerowane ziemniaczki to naprawdę super potrawa!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !