Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
boczek wędzony 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Bulion grzybowy 2 szkl
mąka 1 łyżka
śmietanka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane pieczarkami

Boczek pokroić w drobną kostkę, włożyć na patelnię, dodać posiekaną cebulę i usmażyć. Pieczarki pokroić dodać do cebuli z boczkiem i dusić do odparowania wody. Następnie wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Ziemniaki obrać, specjalną łyżeczką wydrążyć miąższ, napełnić farszem, ułożyć ciasno w rondlu, zalać bulionem. Gotować pod przykryciem około 30 minut. Pod koniec gotowania wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.08.2013 07:19
bardzo apetyczne
olkaaa 19.04.2013 07:37
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 01.07.2012 03:12
Apetycznie się zapowiada
przejs 09.10.2011 00:03
faszerowane ziemniaczki to naprawdę super potrawa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak