Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawa libańska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50 dkg
pomidory 40 dkg
dynia 20 dkg
cebulki 5 szt
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
bakłażan
baranina 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: potrawa libańska

Ziemniaki,bakłażany,dynię i pomidory myjemy obieramy i kroimy w niewielkie kawałki mieszamy z mięsem,dodajemy drobno posiekane cebulki i tłuszcz,następnie solimy i posypujemy mąką mieszamy i wkładamy do rondla,zalewamy dwiema szklankami gorącej wody.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy.Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 22.08.2011 17:20
ciekawe jak smakuje
Joanna108
Joanna108 14.07.2011 08:37
fajny pomysł i nieskomplikowany
Ewelina38 28.05.2011 21:05
świetny przepis
Krystyna32 28.05.2011 08:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak