Sposób przygotowania

Pomarańcze obrać dokłanie, pokroić w plastry i odsaczyć z nadmiaru skou papierowym ręcznikiem,delikatnie posypać mąką,
Ciasto:
cukier, mąke i jajko wymieszać dokładnie na końcu dosypać wiórki kokosowe.
Sos: jogurt doprawić do smaku sokiem z cytrynki, i miodem(można dodać podiekane listki świerzej mięty)wymieszać składniki.
plastry pomarańczy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanej margarynie, odkładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem,aby troszkę odsączyć tłuszcz.
pomarańcze w cieście opruszyć cukrem pudrem, podawać z sosem jogurtowym

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo ciekawy przepis nigdy czegoś podobnego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Brzmi nieźle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    az mnie naszla ochota na takie pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !