Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4
wiórki kokosowe 1/2
cukier 2
jajko 1
margaryna 1
jogurt naturalny 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w cieście

Pomarańcze obrać dokłanie, pokroić w plastry i odsaczyć z nadmiaru skou papierowym ręcznikiem,delikatnie posypać mąką,
Ciasto:
cukier, mąke i jajko wymieszać dokładnie na końcu dosypać wiórki kokosowe.
Sos: jogurt doprawić do smaku sokiem z cytrynki, i miodem(można dodać podiekane listki świerzej mięty)wymieszać składniki.
plastry pomarańczy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanej margarynie, odkładać na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem,aby troszkę odsączyć tłuszcz.
pomarańcze w cieście opruszyć cukrem pudrem, podawać z sosem jogurtowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 11.10.2011 22:07
ciekawe
Robert10 17.04.2011 20:08
pomysłowe
ajres 21.03.2011 13:55
swietne
Magda60 21.03.2011 13:35
az mnie naszla ochota na takie pysznosci
kiziolek201 14.03.2011 17:28
Brzmi nieźle
teresa18 11.03.2011 19:27
bardzo ciekawy przepis nigdy czegoś podobnego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak