Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka zawijane z serkiem topionym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka pojedyńcze 4 szt
serek topiony Hohland 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
oregano do smaku
olej do smażenia
jajko do panierowania
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
boczek wędzony 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka zawijane z serkiem topionym

Piersi lekko rozbijamy ( bardzo grube najpierw dzielimy na pół i potem lekko rozbijamy). Każdą pierś przyprawaimy pieprzem, solą, oregano i paprykami. Z jednej strony posypujemy bardzo grubo papryką (tak, żeby pokryła całą powierzchnię piersi). Możemy do tego użyć papryki wg uznania ostrą lub słodką, jak kto lubi. Na to kładzimy cienkie plasterki boczku i na boczek kawałek serka. Zwijamy, boki składamy ku środkowi. Moczymy w jajku roztrzepanym z Kucharkiem. Obtaczamy z bułką tartą zmieszaną z mąką. Smażymy powoli na małym ogniu, pod przykryciem na złoty kolor. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 27.06.2011 22:26
super
joanna77 13.03.2011 11:14
mniam
Kuchareczekjeden 09.03.2011 20:18
moje jedzonko
Robert10 02.03.2011 16:47
nic dodać nic ująć
Dorota59 02.03.2011 13:56
wyglądają pięknie
Misiek1 01.03.2011 14:31
Super!
Ania67 28.02.2011 22:13
Fajny pomysł- jeszcze takich nie jadłam
Dorota76 28.02.2011 19:58
super będzie się serek ciągnął

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak