Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka zawijane z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka pojedyńcze 4 szt
kiełbasa wędzona 2 szt
por zielona część
przyprawa kucharek do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka do panierowania
sól do smaku
jajko do panierowania
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka zawijane z kiełbasą

Pojedynczą pierś lekko rozbijamy. Jeśli jest bardzo gruba to kroimy na pół i lekko dozbijmy. Posypujemy z obu stron paprykami, pieprzem i solą. Na to kładziemy kawałki pora i na por kawałek kiełbasy (krótszy niż szerokość piersi). Fajnie smakują kiełbaski np. pieprzowe lub wędzone dobrze przyprawione. Zawijamy starając się by kawałki pora zachodziły jeden na drugi. Boki zawijamy do śrobka. Maczamy w jajku roztrzepanym z Kucharkiem. Obtaczamy dokładnie dociskając w bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażyny na oleju, powoli na małym ogniu i pod przykryciem. Obracamy, aby z każdej strony zię zarumieniły. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.03.2011 20:17
super
Ania67 28.02.2011 22:13
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak