Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt
jajko 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 dag
cukier 15 dag
otarta skórka z pomarańczy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Pomarańcze umyć w ciepłej wodzie. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zagotować. Żółtka z połową cukru utrzeć na puszystą masę, dodać otartą skórkę i sok z 1 pomarańczy, wymieszać. Miskę położyć nad garnkiem z gotującą się wodą i ucierać aż masa zacznie gęstnąć, zdjąć z pary i ucierać do ostudzenia. Gdy przestygnie, dodać żelatynę i ubitą pianę z białek z pozostałym cukrem, delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć do pucharków, przybrać cząstkami pomarańczy, wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.02.2013 19:43
super krem
Seba 16.12.2012 11:20
extra
IlonaAlbertos 09.11.2012 22:03
Fajnie się zapowiada.
olkaaa 23.09.2012 21:07
fantastyczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak