Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć w ciepłej wodzie. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zagotować. Żółtka z połową cukru utrzeć na puszystą masę, dodać otartą skórkę i sok z 1 pomarańczy, wymieszać. Miskę położyć nad garnkiem z gotującą się wodą i ucierać aż masa zacznie gęstnąć, zdjąć z pary i ucierać do ostudzenia. Gdy przestygnie, dodać żelatynę i ubitą pianę z białek z pozostałym cukrem, delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć do pucharków, przybrać cząstkami pomarańczy, wystudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fantastyczny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie się zapowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !