Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki śmietankowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
śmietana 12% 200 ml
cukier 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki śmietankowe

Wszystko najlepiej połączyć w nie dużym garnku mieszać aż samo zgęstnieje doprowadzić do wrzenia , to zmniejszyć ogień , cały czas mieszamy aż masa całkowicie sama zgęstnieje zdjąć z ognia wylać na formę natłuszczoną i pozostawić w zimnym miejscu a potem to już kroimy nożem co jakiś czas maczając nóż w zimnej wodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.11.2012 08:30
pyszne
babcia
babcia 03.11.2012 08:30
pyszne
goofy9 29.11.2011 21:05
super pomysł
Elżbieta17 02.03.2011 09:56
muszą być smaczne takie krówki:)
ElizaT 28.02.2011 19:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak