Sposób przygotowania

Na początku białka ubijamy z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy. Masę biszkoptową przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy w temp. 150 stopni około 20 minut. Po tym czasie, jak biszkopt będzie już zarumieniony, po wyłączeniu piekarnika, pozostawiamy w nim ciasto jeszcze na chwilę do podsuszenia. Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Śnieżkę miksujemy ze śmietanką.
Upieczony biszkopt przecinamy na dwie części, przekładamy budyniem. Wierzchnią warstwę biszkoptu pokrywamy dżemem, na który przekładamy ubitą śnieżkę. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy ciasto do lodówki do schłodzenia na ok.30min. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !