Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada z jeżynami i z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1\\2 kg
maliny świeże 1\\2 kg
cukier do 2 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada z jeżynami i z malinami

Owoce przekładamy do garnka o grubym dnie , owoce już przebrane , przykrywamy pokrywka i podsmażamy , powinien powstać sok , który przykryje owoce , wsypujemy część cukru , mieszamy i dalej gotujemy , potem dodajemy tą resztę cukru . Zamieszać jeśli marmolada wyjdzie nam za rzadka to dodajemy jeszcze cukru , gotową przekładamy do słoiczków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 10.09.2011 10:09
mniam
ElizaT 28.02.2011 20:02
uwielbiam i maliny i jeżyny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak