Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem wołowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 5 plastrów
cebula 1 szt.
olej 2 łyżki
wołowina gotowana 40 dag
sól, pieprz do smaku
pietruszka majeranek do smaku
bułka czerstwa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem wołowym

Zrobić ciasto z 0/5 kg mąki, żółtka i szklanki gorącej wody- jak na pierogi z mięsem i kaszą,wykrawać kółka, nakładać na środek farsz z mięsa: bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, cebulę przesmazyć, Mięso gotowane zmielić, dodac bułke i cebulę, doprawić sola, pieprzem i ziołami. Jeśli masa jest za rzadka dodac troche bułki tartej.
kleić, wrzucać na osoloną gotującą się wodę, gotować na małym ogniu do wypłynięcia, gotować jeszcze 3 minuty. Pokroić drobno słoninę, zrobić skwarki, polać gotowe pierogi. Z tego przepisu wychodzi 50 pierogów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.09.2011 08:15
ja też!
bejciu24 28.02.2011 20:53
uwielbiam wszelkie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak