Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rostbef po angielsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef wołowy 1 kg
smalec 3 łyżki
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
seler 1/4 szt.
por mały 1 szt.
pietruszka 1 szt.
sól, pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rostbef po angielsku

Mięso natrzeć solą, solą czosnkową i pieprzem, ułożyć w brytfannie, polać gorącym smalcem i piec 20 minut w nagrzanym piekarniku, często skrapiając wytworzonym sosem. Warzywa oczyścić, pokroić w kawałki, dodać do mięsa i piec razem 20-30 minut. Gotową pieczeń wyjąć, postawić w ciepłym piekarniku. Sos rozprowadzic wodą, przyprawić mąką i zagotować, zmiksować blenderem. Mięso pokroić w cienkie plastry, sos podać oddzielnie w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak