Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz segedyński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 50 dag
sól do smaku
mąka 2 łyżki
smalec 2 łyżki
cebula 1 szt.
papryka do smaku
kostka warzywna 1 szt.
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz segedyński

Kostkę rozpuścic w 400 ml. wrzątku. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i mąką. Zrumienić na smalcu. Odsunąć na bok, dodać posiekaną cebulę, przesmażyć. Kapustę drobniej pokroić, dodać do mięsa, podlać bulionem z kostki, dusić do miękkości. Przyprawić papryką. Podawać z kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 31.08.2011 11:55
smaczne
bejciu24 28.02.2011 20:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak