Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka duszone z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
papryka czerwona 3 szt
cebula 3 szt.
olej 2 łyżki
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka duszone z papryką

Paprykę umyć, wydrążyć gniazdka nasienne, pokroić w paski. Cebulę pokroić w plastry. Rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać paprykę i cebulę, przesmażyć. Żeberka pokroić na porcje osolić, dodać do warzyw, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości, uzupełniając płyn. Dodać przyprawę do dań Kucharek, doprawić pieprzem i ewentualnie osolić. Podawać kładzionymi kluskami, kopytkami i surówkami o kwaskowym smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 28.02.2011 20:51
pycha, :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak