Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie z kasztanów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 30 dag
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 1/2 szkl
masło 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie z kasztanów

Na patelni rozgrzać masło, zrumienić posiekaną cebulę, wlać śmietanę i wino wymieszać. Kasztany ugotować do miękkości. Połowę zemleć w maszynce a resztę pokroić w kostkę. Kasztany mielone i pokrojone dodać do śmietany z cebulą i winem, wsypać szczyptę soli, majeranek, pieprz i bułkę tartą, Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem tym nadziewać dzikie ptactwo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.04.2013 16:28
Takiego nadzienia nie robiłam.
Łukasz15 02.09.2012 14:26
Ciekawe
Seba 27.08.2012 09:19
super
Iwusia 24.04.2012 22:02
ciekawe i chyba smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak