Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIK Z SEKIEM TOPIONYM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 SZT
mleko 1 SZKLANKA
mąka 1 SZKLANKA
cukier 1/2 ŁYŻECZKI
olej do smażenia 1 SZKLANKA
serek topiony 3 SZT
sól 1/2 ŁYŻECZKI
oliwa 1/2 LITERATKI

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIK Z SEKIEM TOPIONYM

Z mąki, jajek, mleka, cukru i soli wyronić ciasto. Odstawić na ok. 30 minut, następnie wymieszać z oliwą z oliwek i smażyć w oleju z dwóch stron na rozgrzanej patelni. Gdy ciasto nalęśnika będzie ścisle zdjąć z patelni, w środku rozsmarować serek topiony, zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rydlak1 13.03.2011 16:12
ja tam wolę bardziej tradycyine dodatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak