Sposób przygotowania

Najpierw udka opłukać i rozłożyć na blaszce. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, cytryny sparzyć, jedną pokroić w plastry, z drugiej wycisnąć sok.
Przyprawę do kurczaka wymieszać z pół szklanką oleju, polać mięso i oprószyć czosnkiem z jednej główki. Włożyć do piekarnika i piec około pół godziny w temp. 180 C. Ziemniaki wyszorować, pokroić w ósemki, cebule w talarki. Resztę oleju, sok z cytryny, musztardę, zioła i resztę czosnku wymieszać w większym naczyniu razem z ziemniakami. Następnie po upływie 30 minut wyjmujemy mięso z piekarnika i dokładamy na blachę ziemniaki wymieszane w marynacie, równomiernie rozkładając na mięsie. Piec razem jeszcze ok. 1 godzinę lub aż do uzyskania rumianego wyglądu udek kurczaka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    poezja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Już wiem co zrobię dziś na obiad. W końcu przepis dla mnie. A szukałam od wczoraj.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    moje ulubione danie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !